Home.Het koor.Activiteiten.Nieuwe leden.Vrienden.Foto's.Contact.

HET  EINDHOVENS  KAMERKOOR

HET EINDHOVENS KAMERKOOR

 

Het Eindhovens Kamerkoor zingt met veel plezier op een hoog niveau. De programma"s worden rond een thema of componist samengesteld. Dat levert gevarieerde concerten op: van Renaissance tot hedendaags, van onbekend tot overbekend, van
a-capella tot werken met instrumentale begeleiding en solisten.

Het koor brengt uitvoeringen op een hoog artistiek niveau met werken die de luisteraar raken. Een concert van het Eindhovens Kamerkoor is een belevenis. De mooie, warme koorklank draagt daaraan bij.

Hoogtepunten zijn bijvoorbeeld de Nederlandse première van het aangrijpende Padre Pio van MacMillan (dec. 2010), de Hohe Messe van J.S. Bach (febr. 2010), het Lux Aeterna concert met o.a. de première van het Magnificat van Astrid Kruisselbrink (okt. 2008) en ons 65 jarig jubileumconcert (nov. 2016). Grotere projecten gebeuren in samenwerking met andere koren en ensembles. Kijk in ons historisch overzicht voor meer informatie.

In de nabije toekomst zal het koor projecten starten met nieuwe moderne composities, gecombineerd met oudere muziek. Zo wil het koor een bijdrage leveren aan de vernieuwing van de (kamer-) koorzang.

Het Eindhovens Kamerkoor bestaat uit circa 20 ervaren amateur zangers. Sinds april 2015 staat het koor onder leiding van Rienk Bakker


 

Sopranen  
Marloes Bergmans
Mintsje Broere
Monique van Corven
Francine Janssens
Astrid Klomp
Mieke Meijering
Erna Olislaegers
Willy de Rooij
Bassen
Coen van Corven
Bert-Jan van Haarlem
Erik Kaashoek
Peter Meijering
Koen Nieuwesteeg
Jan van Schoot
Erik van Walbeek
Alten
Elly  Admiraal
Wil Boudewijns
Marjan van Dijk
Inge van Eerde
Karin Kaashoek
Anneke van der Linde
Ingrid van Meeteren
Annelies Rooijakkers
Judith Wilmer

Tenoren
Jos Coenen
Christiaan den Dekker
Piet Hensen
Simon Kadijk
Ruud van Silfhout